Dag 9: Lake Anna, Virginia

De ochtend begon weer als gebruikelijk, opruimen in de regen om 7:00 uur. Tijdens het ontbijt nog even snel de route plannen en Nederland op de hoogte houden. Vandaag lijkt 100 kilometer me een prima afstand. Ik en mijn benen vinden dat we inmiddels wel een rustdag hebben verdiend, maar dan moet het wel lekker weer zijn en een leuke locatie!

De rest van de ochtend regent het heel hard, maar het is gelukkig niet koud. Rond het middaguur breekt de zon door en ik besluit wat te gaan eten bij de Subway, iets dat we tijdens mijn middelbareschooltijd regelmatig deden. Een vrouw die voor mij in de rij stond was zó enthousiast dat ze mijn 1-foot long sub wel wilde betalen. Ik heb geleerd dat het onbeleefd is om dit soort dingen te weigeren, al doe ik dat meestal wel een keer.

Na de lunch waait het stevig. Intussen ken ik de metronomische klok van de mid-east: Na regen komt zonneschijn mèt veel tegenwind. De laatste 25 kilometer van vandaag gaat door het bosrijke gebied van de staat Virginia. Ik besluit om mijn iPod weer eens aan te zetten, hij is immers weer opgeladen. De laatste kilometers vliegen voorbij, evenals de lekkere deuntjes. Daar is Lake Anna State Park, een prachtig natuurgebied bestaande uit een groot meer met bos eromheen. Wat niet in de boekjes te vinden is, is dat er een kerncentrale op 10 mijl afstand ligt, maar daar merk je verder weinig van.

Quote van de dag: “Flowers are like happiness, it’s the same”