Dag 8: Washington D.C.

Ik heb heerlijk uitgeslapen in het hotel. Vandaag stonden er wat minder kilometers op de planning, zodat ik de president ook nog even een bezoekje kon brengen. Ik dacht dat het Witte Huis wat dichter bij zou zijn, maar het duurde toch nog even voordat ik er was. Vanuit de buitenwijken van D.C. kwam ik op een mooi fietspad terecht. Ik reed langs een lang stuk spoor in een afwateringskanaal. Plotseling zag ik in de verte Capitol Hill al opdoemen. Het laatste stuk daarnaartoe ging over goed aangelegde (afgescheiden) fietspaden, hier kunnen de New Yorkers nog wat van leren. Ik besloot dat ik niet alle gebouwen en werken in Washington hoefde te zien, want dan was ik nog wel meer dan een dag bezig. Wel heb ik nog wat kiekjes kunnen schieten van de voor- èn achterkant van het zwaar beveiligde Witte Huis. Ik weet alleen niet of Trump thuis was. Met 40 kilometer op de teller was ik ongeveer op de helft. Ik moest eerst nog de Potomac oversteken en langs het vliegveld van Washington waar de vliegtuigen letterlijk minder dan 100 meter boven je hoofd vliegen. Hier had ik ook kunnen landen, dan had ik niet door de schurkenstaat New Jersey hoeven rijden. Bijna elke Amerikaan die ik tegenkom heeft het over het tuig dat in New Jersey woont.

Het State Park waar ik verbleef heette Pohick Bay. Ik werd vriendelijk ontvangen door de twee medewerkers. Ik mocht zelfs wat Beef Jerkey proberen. En we hebben nog een tijdje gepraat over de grote verschillen tussen de VS en Nederland. De studiefinanciering mag in Nederland dan wel zijn afgeschaft, maar nog steeds betalen we bijna niks als je het met de VS vergelijkt. En we hadden het nog gehad over de tè grote auto’s die Amerikanen hebben. Als tip kreeg ik mee dag ik ‘s ochtends naar de Pohick Bay moest kijken bij zonsopkomst, jammer dat het toen regende.

In de avond besloot ik even een fatsoenlijke was te draaien met de daarvoor bedoelde wasmachines en drogers op de camping. Dit kostte me 2 x 8 quarters, maar na 1,5 uur kon ik weer even vooruit. Tijdens het wachten op de was kon ik mooi even de simkaart installeren die ik vandaag bij de 7-Eleven had gescoord. 1,5 Gigabyte aan data voor de duur van 30 dagen. Dat moet voldoende zijn, ik hoef toch geen Netflix te kijken.