Dag 69: San Francisco, California

De tocht van Winters naar San Francisco was geen lange tocht. De bedoeling was dat ik voor de middag de oversteek met de veerboot zou maken. Van Winters reed ik in ruim een uur naar Fairfield, hier at ik mijn ontbijt. Daarna kwam een moeilijker gedeelte van de tocht. Vanaf Cordelia moest er nog wat geklommen worden en er stond een fikse wind, maar na zoveel dagen kon ik deze kleine tegenslag goed relativeren.

Ruim voor 12:00 uur kwam ik aan bij de ferry terminal in Vallejo. Ik kocht een koffie en een ticket. De oversteek duurde wederom een uur, kon ik mooi even mijn ogen sluiten en wegdromen.

In San Francisco boekte ik wederom een bed in het hostel bij Fisherman’s Wharf. In de avond liet een vriend uit Nederland mij nog zijn kantoor zien en we aten een Mexicaanse hap in Mission. Jammer dat ik erna weer zo ver moest fietsen terug naar het hostel, maar het was een fijne terugkeer naar San Francisco.

Morgen werd het een belangrijke dag. Niet alleen de laatste dag van de fietstocht, maar ook de dag dat ik mijn vriendin weer zou zien op het vliegveld van San Francisco.