Dag 65: Lake Tahoe, California (2)

Vandaag zou ik een fietstocht rondom Lake Tahoe gaan maken. Ik kan nu al verklappen dat deze fietstocht de boeken ingaat als mijn mooiste fietstocht ooit.

Voor 8:00 uur zat ik op de fiets om de drukte voor te zijn. Het hoogseizoen begint over een paar weken, maar het is al aardig druk aan het worden op de wegen.

Een aantal dagen geleden had ik van Greg te horen gekregen dat ik het beste met de klok mee kon fietsen. Na de eerste flinke klim had ik een mooi uitzicht op Emerald Bay. Midden in de baai ligt een eilandje met een kasteel erop.

Daarna was het voornamelijk afdalen tot Lake Tahoe City. Vanaf de stranden aan de Noordkant van het meer had je een mooi uitzicht op de bergtoppen met hier en daar nog wat sneeuw erop. Hier ergens kwam ik een wielrenner tegen, genaamd Dan. Hij zei dat hij wel iemand wist waar ik kon overnachten als ik klaar was met mijn fietstocht van vandaag. Ik gaf hem mijn nummer en we namen afscheid.

Even later merkte ik dat ik de grens van Nevada was overgestoken. Dit was te zien aan de casino’s. Niet lang daarna kwam ik nog langs de prachtige stranden bij Sand Harbor. En na een laatste flinke klim kwam ik uit Bij Spooner Lake. Vanaf hier zou het alleen nog maar naar beneden gaan.

Toen ik aankwam in South Lake Tahoe had ik een smsje van Dan gekregen. Ik moest contact opnemen met Janet, dus dat deed ik. Janet’s man Rick kwam mij ophalen in een oude zwarte truck. Eenmaal bij het huis maakten we uitgebreid kennis en dronken we met zijn alleen een biertje.

Na het opzetten van de tent in de achtertuin gingen we uiteten bij restaurant Sprout. Een simpel maar degelijk restaurant waar je allerlei soorten wraps kunt bestellen. In een oude, maar degelijke, Toyota stationwagon (bouwjaar 1989!) reden we erheen. Het werd een gezellige avond en we praatten veel over Nederland. Rick had in het verleden namelijk een tijdje in Nederland gewoond.