Dag 63: Lake Tahoe, California

Ik was vroeg wakker, want ik sliep zonder regencover over mijn tent. Phil en zijn vader hadden al ingepakt. Zoals altijd was ik binnen 15 minuten ook klaar. Om 7:00 uur ging het restaurant van Cook’s Station open. Phil’s vader, Fred, trakteerde op een stevig fietsontbijt. Ik nam een Denver omelet met, groenten aardappelen en toast.

Even na 8 uur vertrokken we in tegengestelde richting. Phil richting Sacramento en ik richting Lake Tahoe. Maar hiervoor moest ik eerst de Carsonn Pass beklimmen. Ik deed er vier uur over om de top te bereiken op ruim 2600 meter hoogte.

Daarna moest ik weer een stuk afdalen, maar het landschap bleef me verbazen. In de middag deed ik nog even een oogje dicht in het gras alvorens aan de laatste klim te beginnen. Gelukkig was deze klim naar de Luther pass minder zwaar dan die naar de Carsonn Pass.

Met 100 kilometer en 2 kilometer stijging in de benen vond ik het wel genoeg geweest. Ik ging naar de KOA camping in Meyer, nabij Lake Tahoe. Hier hadden ze jammer genoeg niet gehoord van speciale tarieven voor fietsers. Ik moest 55 dollar aftikken voor een nachtje kamperen met mijn fiets en een eenpersoons tent. Het was eigenlijk 70 dollar, maar ik had mijn liefste lach opgezet.

De rest van de dag genoot ik van de wifi-verbinding en een heerlijk koud biertje. Best een grappig idee om op bijna 2 kilometer hoogte te slapen in dit prachtige landschap.