Dag 61: Arden-Arcade, California (2)

Het was toch iets te laat geworden gisteren en dat voelde ik wel. Ik had beloofd om Greg in de ochtend nog te helpen met zijn computer, dus dat deed ik. Daarna ging hij naar de kerk en kon ik een nieuwe ketting op mijn fiets leggen, dat was hard nodig.

Greg had het voorstel gedaan dat ik gerust nog een dag kon blijven. Toen hij terug was zei ik dat ik het wel leuk zou vinden als we een fietstocht in de buurt zouden maken, zodat ik wat over de omgeving zou leren. Greg’s zoon bracht ons naar de hoogste brug in Californië, de Auburn-Foresthill bridge. Vanuit hier was het ongeveer 35 kilometer naar Placerville, ons eindpunt. Onderweg fietsten we nog tegen een helling op van 12%. We kwamen langs het stadje El Dorado, hier is in 1848 de goudkoorts ontstaan. We stopten even zodat ik bij het informatiecentrum een korte geschiedenisles kreeg.

Aan het einde van de middag kwamen we aan in Placerville. Hier dronken we een biertje en gingen we uiteten bij restaurant Heyday. Ik was blij dat ik nog een extra dag was gebleven, want het was een leuke dag.