Dag 60: Arden-Arcade, California (1)

Vandaag was de dag van de achtste editie van de Pancake Ride. Rond 8:00 uur verzamelde iedereen bij Greg’s huis. Ik was inmiddels goed uitgeslapen. Ongeveer 15 mensen deden mee met de toer langs de American River. Ik was volop in gesprek met iedereen tijdens het fietsen en voor ik het wist was de fietstocht al weer over. Het was wel weer even wennen om zonder bagage te fietsen, de fiets was ineens een stuk wendbaarder.

Na afloop van de fietstocht waren er pannenkoeken met allerlei soorten zoetigheden, echt op zijn Amerikaans. Daarna werd er in het zwembad gezwommen. Ik kon zelfs in het zwembad duiken, want het was 3 meter diep.

‘S middags was het tijd om uit te rusten in de tuin en te bedenken wat ik de komende dagen zou gaan doen. Aan het begin van de avond ging ik met Greg & Linda uit eten bij een restaurant met allemaal details gericht op fietsers. Zo hing het uithangbord aan fietskettingen, de pannen in de keuken hingen aan een fietsframe en nog een aantal zaken. Wel toepasselijk voor mijn reis en het eten was heerlijk!

Toen we in de loop van de avond weer terug waren hebben we de Garmin van Greg gereed gemaakt voor zijn fietsvakantie. Het duurde even, maar rond 01:00 uur ‘s nachts hadden we alle kaarten gedownload.