Dag 59: Arden-Arcade, California

Ik werd al vroeg wakker van een pauw die geluid aan het maken was. Op een informatiebord las ik dat de pauwen rondlopen om ratelslangen te verklikken, een goed doel dus. Gelukkig ben ik zelf nog geen ratelslang tegen gekomen.

Na het ontbijt en het inpakken vervolgde ik mijn weg. De weg van vandaag was erg vlak in de Sacramento Valley. Ik reed een heel stuk tussen de fruitbomen langs de Putah Creek. Het was wel duidelijk dat het hier minder droog was dan in de rest van de vallei. In Davis, een “college town”, was een mooi fietspad aangelegd. Alvorens mijn reis te vervolgen, haalde ik hier een grote kop koffie en een nieuwe fles zonnebrandcrème.

De weg van Davis naar Sacramento bestond uit een fietspad langs de snelweg. Via West Capital Ave reed ik Sacramento binnen, dit was duidelijk het armere gedeelte van de stad. Via Old Sacramento kwam ik op een fietspad terecht langs de American River. Een mooi aangelegd fietspad in het groen van 50 kilometer. Helaas werd ook meteen duidelijk dat Sacramento een groot daklozen-probleem heeft. Er stonden veel tentjes langs het fietspad.

Toen ik eenmaal een eind op weg was op het fietspad kwam er een fietser naast mij rijden. Zijn naam was Greg en we raakten aan de praat over mijn fietstoer. Onverwacht nodigde hij mij uit om te overnachten bij hem en zijn vrouw niet ver van de plek vandaag waar we op dat moment fietste. Dat klonk als een goed aanbod ten opzichte van een nacht kamperen in Folsom!

Die avond hielden ze een bbq voor vrienden en de kerkgemeenschap bij hun thuis. Het was erg gezellig en iedereen was natuurlijk erg benieuwd naar mijn reis. Greg vertelde dat hij over een paar weken zelf ook gaat fietsen. Hij gaat de Northern Tier fietsen van Oostkust naar Westkust.

Morgen wilde ik een rustdag inlassen, wat ik eigenlijk al iets eerder had moeten doen. Greg organiseert elk jaar een fietstocht langs de American River, genaamd de Pancake Ride. Hij vroeg of ik morgen mee wil fietsen met de Pancake Ride, dat leek mij een goed idee.