Dag 58: Winters, California

Vandaag zou eigenlijk een rustdag worden, maar de plannen liepen toch wat anders. Ik besloot om San Francisco te verlaten per veerboot. Deze vertrok, anders dan aangegeven op de kaart, om 11 uur van Pier 41. De boot deed er ongeveer een uur over om naar Vallejo te varen. In Vallejo liet ik de trappers van mijn fiets vervangen. Een van de trappers was een aantal dagen geleden namelijk gebroken.

In de buurt van Vallejo ligt het Benicia State Recreation Area. Ik had besloten om daar mijn tent op te zetten nadat ik boodschappen had gedaan. Maar het staatspark bleek, afgezien van een enkele bezoeker, geen kampeerders te bevatten. En omdat ik het park dicht bij een snelweg lag leek het me niet zo veilig om hier alleen te slapen.

Na de lunch en veel wikken en wegen besloot ik door te fietsen naar Vacaville. Hier zou een camping zijn. Rond 17:00 uur reed ik een terrein op van het leger. Een vriendelijk ogende militair in uniform met pistool in holster kwam naar buiten gelopen. Hij zei dat de camping alleen voor militair personeel en familie bestemd was, wat een tegenvaller. Ik besloot om bij de Subway te eten alvorens ik verder fietste. Het Lake Solano County Park moest wel een goede camping zijn.

Toen ik vertrokken was haakte er al snel een wielrenner aan. Zijn naam was Charles en hij bood aan om mee te fietsen. We reden een uur over de Pleasants Valley Road. Hij vertelde dat hij en zijn vrienden wel vaker hier aan het wielrennen waren. Eenmaal bij de camping zei hij dat hij terug zou komen met een biertje. Ik zette ondertussen de tent op en nam een welverdiende douche. Charles kwam terug met een biertje en een nieuwe bidon. Hij vertelde dat hij van plan was om zelf ook eens een lange tocht te gaan fietsen. Toen het eenmaal donker was ging ik naar bed, dat had ik wel verdiend.