Dag 55: Santa Cruz, California

In de tent naast mij had vannacht een andere fietser erg hard gesnurkt. Toen ik aan het inpakken was kwam hij mij vertellen welke campings er hier in de buurt allemaal “groovy” waren. Hij kon maar niet ophouden met praten over hoe “cool” en “groovy” alles wel niet was. Na dit allemaal te hebben moeten aanhoren vertrok ik bergafwaarts richting downtown Monterey. Eenmaal beneden vond ik een iets te hippe koffietent met fietsen aan de muur, daar besloot ik een iets te dure koffie te bestellen. Maar de koffie was wel goed te drinken!

Ik reed Monterey uit via een fietspad door de duinen, eindelijk een fatsoenlijk fietspad! Niet veel later kwam ik een hele hoop fietsers tegen, en dat ging nog wel een uur zo door. Ik besloot te lunchen bij een tentje waar veel fietsers waren gestopt. Aan een van hen vroeg ik wat ze aan het doen waren. Ze reden de Aids/LifeCycle tour van San Francisco naar Los Angeles. Het minimale bedrag aan sponsorgeld dat ze op moesten halen per persoon was 3.000 dollar. Dat is nog eens wat anders dan de sponsorloop van een lokale sportvereniging. Zeker als je bedenkt dat er dit jaar 2200 personen meededen.

Toen ik aankwam in Santa Cruz ging ik eerst naar de Trader Joe’s, mijn nieuwe favoriete supermarkt. Hier hebben ze allemaal biologische en eerlijke producten voor een schappelijke prijs. Daarna ging ik een pizza eten en een biertje drinken. Ik hield het bij één biertje, want ik moest de berg weer op naar de camping. Vandaag had ik voor 7 dollar een kampeerplek op het Henry Cowell Redwoods State Park. Het enige nadeel van deze plek is dat het stikt van de muggen. Gelukkig heb ik deet-spray mee.