Dag 54: Monterey, California

We ontbeten met zijn allen en ik vertrok als eerste, want ik had de meeste tijd nodig om naar Monterey te fietsen. De weg was zo nu en dan gehuld in de mist, maar vandaag kan waarschijnlijk wel de boeken in als een van de mooiste fietsritten die ik ooit heb gemaakt. De foto’s laten misschien maar een fractie zien van de schoonheid van dit landschap.

Rond het middaguur lunchte ik met de motorrijders Steve, Ryan en Jeff. Ze vonden dat ik snel had gefietst! Onderweg was ik nog wel een paar keer gestopt om foto’s te maken. Ook was ik nog een Nederlander tegengekomen op de fiets, de eerste!

In Carmel deed ik boodschappen bij een supermarkt. Daarna was het nog een aardige klim naar Monterey toe. De camping lag in het Veterans Memorial Park. De hike & bike plekken kosten hier maar 6 dollar. Je vult een briefje in en doet geld in het envelopje. Dit werd ook de eerste avond dat ik mijn eten goed op ging bergen, want er waren raccoons aanwezig. Dit kan in speciale kasten die op de camping aanwezig zijn.

Morgen fiets ik naar de andere kant van de baai, daar ligt Santa Cruz. Dat betekent ook dat ik al aardig dicht in de buurt van San Francisco kom.