Dag 53: Plaskett, California

Het was vandaag een dag waarop ik slechts 60 kilometer hoefde af te leggen. Ik kon toch niet vóór 18:00 uur de oversteek maken naar de andere kant van de aardverschuiving. Het leek bijna of ik in een film terecht was gekomen. Een vrouw die bij een winkel werkt, vlakbij de aardverschuiving, wist precies wanneer fietsers eroverheen kunnen. Elke dag, namelijk om 17:30 uur, kwam de beveiliger naar haar winkel toe als hij op weg naar huis was. Ik nam het wat ruimer en had besloten na 18:00 uur de oversteek te maken.

Tot die tijd moest ik wachten bij Ragged Point. Er speelde een band en er was een trouwerij aan de gang. Ik lunchte op zijn Amerikaans; een hamburger met friet. Na de lunch ging ik met een biertje in het gras liggen, dat was genieten! Uiteindelijk heb ik nog een hele tijd gepraat met twee motorrijders uit Arizona, Jeff en Ryan. Coole gasten, die zomaar even 4 maanden op de motor door Amerika aan het toeren waren.

Rond 16:30 uur reed ik verder richting de wegafzetting, bij Salmon Creek. Het grootste gedeelte van de weg ging omhoog, maar wat een uitzicht! Bij Salmon Creek wachtte ik nog een uur, in de tussentijd reed al het personeel naar huis. Net voordat ik door de wegblokkade wilde gaan kwamen er twee motoren aanrijden. Toen ze voorbij waren realiseerde ik me dat het Jeff & Ryan waren, ze hadden mij niet gezien. Als ze op de motor de oversteek kunnen maken kan ik dat ook op de fiets dacht ik. De eerste 10 kilometer reed ik alleen op de weg, geen hond te bekennen door die afzetting. Af en toe gaf me dit wel een angstaanjagend gevoel. Op een gegeven moment kwam ik aan mij een stel graafmachines en bouwketen. Net daarachter kon je zien dat ze druk bezig waren geweest, het asfalt was er niet meer. Het stuk zonder asfalt was ongeveer 300 meter en op een klein stukje na te fietsen. Eenmaal aan de andere kant kwamen er motorrijders en fietsers aan die hetzelfde van plan waren. Ik vertelde ze dat het me erg meeviel.

Eenmaal weer achter de wegafzetting voelde ik me opgelucht. Bij het winkeltje in het plaatsje Gorda, waar alles veel te duur was, haalde ik wat te eten en een biertje om te vieren dat ik de oversteek had gehaald. Benzine, zo hoorde ik later, kostte hier 8 dollar per gallon. Dat is ongeveer het dubbele van de normale prijs hier.

Toen ik bij de camping bij Plaskett aankwam zag ik Jeff en Ryan. Ik zette mijn tent bij hun neer, want de camping was vol. In de avond hebben we nog met een hele groep bij het kampvuur gezeten.