Dag 52: San Simeon, California

Rond 9:00 uur vertrok ik uit Oceano. Het beloofde een zonnige dag te worden. Maar ik wist inmiddels ook dat zon gepaard gaat met wind vanaf de oceaan. Gelukkig verveeld het landschap aan de kust niet zoals in Kansas het geval was, dus als ik wat langzamer ga is dat niet erg.

Vandaag trof ik twee Rabobank filialen aan. Ik wist dat ze in Noord-Amerika actief zijn, maar ik had niet verwacht ze aan de kust van Californië tegen te komen. Morro Bay heeft in ieder geval een filiaal. Misschien wel te danken aan de upper class die hier een potje golf komt spelen of een zeiljacht in de haven heeft liggen. Afgezien van een lelijke energiecentrale met drie schoorstenen mag ik niet klagen over deze prachtige kuststad.

Na Morro Bay was het nog een eind ploeteren tegen de wind in. Ik vroeg me tijdens het fietsen nog af hoe ik het landschap het beste kan omschrijven. Doordat de kust grenst aan bergen, lijkt het eigenlijk wel op een mix tussen een strand, alpenweides en een vleugje cactus en palmboom hier en daar.

In het plaatsje Cambria haalde ik mijn boodschappen. Aan de motels en souvenirwinkels zag ik dat dit een toeristische stad moest zijn. De camping, San Simeon State Park lag op zo’n 20 minuten fietsen van Cambria. Bij eenkomst was er zelfs een rij met auto’s, blijkbaar is San Simeon een populaire bestemming. Ik heb al van een aantal mensen gehoord dat ze naar de kust komen omdat het meer landinwaarts rond deze tijd van het jaar al bloedheet schijnt te zijn. Ook vertelden ze mij dat Big Sur State Park een van de mooiste natuurgebieden is aan de kust van Californië. Dat belooft veel goeds voor de komende dagen!