Dag 51: Oceano, California

Het eerste stuk fietsen vandaag ging best prima. Ver uit de kust zag ik de olieplatformen en op het land fietste ik hier en daar langs een natural gas installatie. Eenmaal bij het plaatsje Gaviota vond ik de weg waarop ik reed minder prettig. Omdat de weg hier landinwaarts ging waren er stevige windstoten. Ook moest ik door een tunnel fietsen waar auto’s als bezeten doorheen raasden. Gelukkig ging het gros van het verkeer door over highway 101, terwijl ik over highway 1 richting Lompoc reed. Dit was voor het eerst dat er weer geklommen moest worden.

In Lompoc hield ik pauze bij de Subway. Na Lompoc moest er wederom geklommen worden. Maar eenmaal boven op de berg kon ik mooi even van het uitzicht genieten. Daarna ging de weg weer naar beneden een vallei in. In deze vallei werden veel aardbeien verbouwd vanwege de vruchtbare grond en de zon. Tijdens mijn pauze kocht ik wat fruit om even bij te komen van de zware tegenwind.

Het laatste stuk naar Oceano en Pismo Beach was nog wel even bikkelen. In de verte lagen de duinen en een groot stuk landbouwgrond. Door de harde wind was er veel zand en stof in de lucht. Na 125 kilometer kwam ik aan in Oceano. Het state park bleek gestopt te zijn met hike & bike plaatsen. Ik had geen zin om de hoofdprijs te betalen dus zocht ik naar een alternatief. Gelukkig had het Coastal Dunes RV Park & Campground nog wel een speciaal tarief voor fietsers. Op de camping stonden nog drie andere fietsers, allemaal van mijn leeftijd. We wisselden nog wat tips uit en dronken samen een biertje. Het viel me vandaag voor het eerst op dat veel jongeren in Californië blowen.