Dag 5: Georgetown, Delaware

Om 3:30 uur werd ik wakker, het was inmiddels flink afgekoeld dus ik kroop nog wat verder mijn slaapzak in. Je kon de wind vanaf de Atlantische oceaan horen huilen tussen de bomen. Best angstaanjagend als je weet dat de rest van de campinggasten lekker in een trailer zit. Notabene had ik gisteren nog een plek in een trailer afgeslagen omdat ik vond dat ik eerst maar eens aan het camperen moest wennen, misschien was ik te bescheiden.

Als ik om 7 uur opsta is het koud en nat. Snel de tent inpakken, want er staat eerst een tocht van 65 km op de planning naar de veerboot. Ik heb geen zin om te fietsen met 7 graden en regen, heel wat anders dan de 27 graden van gisteren. Ik spring op de fiets en voor ik het weet zijn de 65 kilometer voorbij. Ik sneed als een scherp mes door het landschap, hier en daar tikte ik de 30 km/u aan. Het laatste stuk tot aan Cape May (ferry terminal), was dan ook een fietspad zoals we hem in Nederland kennen.

Ik ben een uur te vroeg voor de veerboot, die gaat pas om 13:00 weg, dus ik maak nog even snel gebruik van de wifi. Als ik weer naar buiten ga om met de fiets klaar te gaan staan voor de ferry waait het inmiddels een stuk harder. Op de ferry is het gelukkig warm en droog. Al met al een tocht van 1,5 uur.

Nu moet ik nog een camping zien te vinden na 25 kilometer. Eenmaal bij een camping aangekomen ben ik helemaal doorweekt. Omdat het zondag is, is iedereen al naar huis. Ik settle mezelf maar in het washok, daar is het tenminste warm en droog. Eerst even opdrogen. Uiteindelijk besluit ik om de tent binnen op te zetten. Hopen dat vannacht alles goed gaat met de voorspelde regen en het onweer.