Dag 49: Malibu, California

De trein kwam na ongeveer 24 uur mooi op tijd aan in Los Angeles. Ik moest mijn fiets en fietstassen uit een van de voorste wagons halen en kon daarna vertrekken. Het was wel druk op Union Station, dat kwam vast vanwege de spits. Vanaf Union station ging ik naar het strand van Santa Monica. Onderweg reed ik door Beverly Hills en langs Hollywood. Door de smog en bewolking kon ik de Hollywood-letters niet goed zien. In Santa Monica ging ik nog even naar de REI, vergelijkbaar met de Bever in Nederland maar dan 10 keer groter. Daarna besloot ik om een stuk over het strand te fietsen. Om in San Francisco te komen moest ik richting het Noorden, dus dat deed ik. Toen ik het strand verliet kwam ik op de Pacific Coast Highway uit. Het werd al snel wat kouder dan dat ik gewend was van Colorado en Kansas.

Na ruim 80 kilometer vond ik het wel mooi geweest. Mij handen hadden het goed gehouden, maar ik had afgelopen nacht niet heel goed geslapen in de trein. Ik nam de afslag naar het Point Mugu State Park. Daar mocht kiezen: voor 10 dollar op de hike & bike veld of voor 45 dollar op een reguliere kampeerplek. De keuze was snel gemaakt. Ik stond tussen de eekhoorns op het hike & bike veld. Toen ik even naar de wc ging hadden de eekhoorns mijn bier omgestoten en een boterham gejat.

Het was fijn om weer eens primitief te koken. Vandaag werd het pasta met tonijn, verse groente en een Corona. Vanavond nog even douchen, de route van morgen uitstippelen en heerlijk op tijd in slaap vallen midden in de natuur met het geluid van de oceaan op de achtergrond. Het werd toch iets later toen er nog twee fietsers aankwamen. Tom uit de UK was op weg naar San diego. Pete was net als ik op weg naar het Noorden. Tom vertelde dat ik over een paar dagen een aardverschuiving tegen zou komen die een kwart mijl van de Pacific Highway heeft weggevaagd. Hij was er net als andere fietsers toch stiekem over heen gegaan. Ik weet nog niet zeker of ik dat nou wel zo slim vindt, we gaan het zien.