Dag 42: Pueblo, Colorado

Vandaag zou er weer een mijlpaal bereikt worden, Pueblo is de stad waar ik de Transamerican Trail ga verlaten en de Western Express ga berijden. Phil werd erg vroeg wakker en ik besloot ook maar op te staan. Rond 8:00 uur vertrok ik. Gillian maakte nog een paar foto’s van mij en mijn uitrusting, dit deed ze bij elke fietser die bleef overnachten.

De eerste etappe richting Boone was ik niet op mijn sterkst. Ik wilde in Boone iets te eten halen, maar de winkel was permanent gesloten. Gelukkig had ik nog genoeg bij me voor een vroege lunch. Na de lunch ging het stukken beter. Onderweg kwam ik nog een aantal wietplantages tegen. Dat krijg je als je een vrije markt economie combineert met het legaliseren van cannabis. Misschien wordt het tijd dat Nederland het bekrompen gedoogbeleid de deur uit doet.

Rond het middaguur kwam ik aan in Pueblo. Ik had met Phil afgesproken bij een van de twee fietsenmakers in Pueblo, Great Divide Ski, Hike & Bike. Ik had in ieder geval nieuwe binnenbanden, buitenbanden en een nieuwe pomp nodig. Ze hadden meteen tijd voor ons en gingen erg professioneel te werk. Tijdens de reparaties besloten we te lunchen bij Solar Roast Coffee, als fietser krijg je hier ook nog eens 10% korting. Ik kwam er al snel achter dat Pueblo een erg vriendelijke en hippe stad is. Het was duidelijk dat ik de West kust aan het naderen ben.

Na de reparaties gingen we naar onze warmshowers host. Hier zouden we twee nachten blijven slapen. Ze was erg vriendelijk en heeft zelfs spaghetti voor ons gemaakt! We hadden besloten om diezelfde dag nog naar de Walmart te gaan voor grote inkopen, waaronder een waterzak van 3 liter en een Sawyer mini walterfilter. Onze host wilde morgen met ons morgen naar de dierentuin, niet ver van haar huis. Zo konden we de stad Pueblo beter leren kennen.