Dag 38: Ness City, Kansas

Het was vannacht erg aan het waaien. Toen ik opstond stond er nog steeds een stevige wind, gelukkig uit het Zuid-Oosten. Bill was al bijna klaar om te vertrekken toen ik uit mijn tent kwam. We hadden gisteren besproken om een omweg te nemen naar Rush Center. Highway 183 was voor een gedeelte onveilig verklaard, Dat betekende een stuk over gravelwegen fietsen.

Net voor de stad Rush Center kwam ik Bill tegen, ik had hem ingehaald. Stiekem maakte ik nog een foto van hem zonder dat hij het doorhad.

Het stadje Rush Center lag op de helft van de route van vandaag, dus we besloten te pauzeren. Toevallig kwamen er nog drie andere fietsers vanuit tegengestelde richting. Ze waren begin april in San Francisco begonnen. Ik mocht alle vier de fietskaarten hebben van de Westen Express, wat een geluk! Ik ruilde ze voor een aantal Cliffbars en mijn kaart van Kansas. Omdat ze geen officiële route zouden volgen richting Kansas City is mijn kaart van Kansas erg handig. Ik kreeg nog als tip mee dat ik een waterfilter en waterzak moest kopen in Pueblo. Het kon erg warm worden in Utah en Nevada, daarbij is het aantal water- en voedselpunten op sommige plekken beperkt.

Na de pauze sprak ik met Bill af dat ik zou wachten in Ness City. Het ging erg lekker en ik had veel energie in mijn benen. Vandaag zette ik een gemiddelde tijd neer van 26,6 km/u. In Ness city besloten Bill en ik om gebruik te maken van de “cyclist discount” van de Derrick Inn. Het was niet het mooiste motel, maar er zat wel een zwembad bij.

Na het douchen dronken we een biertje en bekeken we de fietskaarten voor de bestemming van morgen. We gingen nog naar de pizzeria en een supermarkt. In de avond realiseerde ik me dat het weer bijna tijd was om een ander tijdzone in te rijden. Terwijl de avond inviel leek er toch een flinke storm aan te komen. Het was maar goed dat we niet in het stadspark gingen kamperen.