Dag 37: Larned, Kansas

Vannacht was ik een aantal keer wakker geworden. Het is wel even schrikken als je wakker wordt terwijl je in de kelder van een kerk slaapt.

Omstreeks 7:45 uur ging ik de weg op. Ik wist niet precies waar ik de sleutel van de kerk moest laten, dus die hing ik met een magneet en een briefje op de koelkast. Vandaag bestond de route naar het stadje Larned uit rechte wegen, zoals ik inmiddels wel van Kansas gewend ben. Over een afstand van 120 kilometer hoefde ik slechts één keer naar rechts en één keer naar links te gaan. Onderweg kwam ik wederom alleen maar maïs- en graandvelden tegen. Maar ik kon weer lekker doortrappen en dat is ook wat waard. Net voor mijn eindsbestemming reed ik langs een “feed lot”, een kleine koeienweide met duizenden koeien. Als je ooit de film Food, inc. hebt gezien, weet je waar ik over praat. Dit is het type boerderijen waar MacDonalds en Wendy’s hun vlees vandaan halen.

Niet veel later was ik in Larned. Een boerenstad in een zee van boerenland. De skyline van Larned bestond uit een aantal enorme graansilo’s, iets dat je wel vaker ziet in deze regio. Ik reed naar de subway voor een broodje, daar kwam ik Bill tegen. Hij had zich al ingeschreven bij de politie om in het stadspark van Larned te mogen slapen, ik deed hetzelfde. Daarna haalden we biertjes en goed eten en genietten we van onze vrije tijd. Bill pakte ook nog even zijn Ukulele erbij om een liedje te spelen.