Dag 36: Hutchinson, Kansas

Bill was al vroeg vertrokken vanochtend, maar ik nog even blijven liggen tot 8:00 uur. Dat betekende dat ik het hostel voor mezelf had en even rustig kon ontbijten. Om 10:00 uur kwam de eigenaresse van de Newton Bike shop langs. Ik kreeg een gratis kaart van Kansas van de eigenaresse van de fietswinkel en het hostel. Op deze kaart stonden alle wegen van kansas en het volume aan auto’s dat over de wegen rijdt. Erg handig om de drukste wegen te vermijden. Ook kocht ik voor mijn eigenveiligheid nog een extra fel lampje voor achter op de fiets. We namen afscheid van elkaar en ik mocht nog even op de foto.

Ik vertrok in Westelijke richting over een rustige weg. Helaas kwam ik al snel op een zandweg terecht. Toen dit me te lang duurde reed ik naar Highway 50 om mijn reis richting Hutchinson te vervolgen. Volgens de kaart was dit een drukke weg, maar er was een ruime shoulder aanwezig. Onderweg zag ik eigenlijk alleen maar Monsanto-landschap. Het werd me meteen duidelijk toen ik de groene maïsplanten zag groeien tussen het dode onkruid. Jammer dat de EU anno 2018 nog steeds niet overtuigd is dat Roundup zeer schadelijk is voor mens en het milieu. Het gebruik ervan wordt de komende jaren helaas nog toegestaan.

Met 60 kilometer op de teller kwam ik aan bij Harvey’s bicycle shop. In Nederland heb je zo wat op elke straathoek een fietsenmaker zitten. Hier is dat er vaak maar één of twee per stad. Volgens de kaart van de ACA kon ik hier de sleutel ophalen voor de Zion Lutheran Church, mijn slaapplek. Bij de kerk was niemand te bekennen, maar het werd al snel duidelijk waar ik als fietser mocht slapen. Er was zelfs een douche aanwezig, uniek voor een kerk heb ik inmiddels geleerd.

Bij de fietsenwinkel had ik gehoord dat ik het beste bij Jillian’s Italian Grill kon eten, want dit was een “locally owner business”. Onderdak is vaak (bijna) gratis, dus ik geef graag wat meer uit aan goed eten.