Dag 34: Toronto, Kansas

Vandaag realiseerde ik me dat ik al ruim een maand aan het fietsen ben. Daarmee ben ik ook over de helft van mijn fietstocht en het continent Noord-Amerika.

De etappe van vandaag ging van Walnut naar Toronto een klein stadje in de staat Kansas. In de loop van de ochtend werd het al snel weer bloedheet. Via wat mooie landweggetjes was ik halverwege de middag in Toronto. Onderweg wederom veel maïs- en graanvelden, maar het landschap veranderde wel langzaam. Het leek droger en de bomen waren minder groot. Daarnaast was het me opgevallen dat objecten in het landschap vaak dezelfde kant ophangen. Bomen, hekwerken en telefoonpalen hangen allemaal richting het Noorden. Zou dit door de wind komen die in Kansas bijna altijd waait?

Toen ik in Toronto aankwam was mijn water bijna op. Het stadje stelde niet zo veel voor en had geen winkel. Gelukkig gaven een moeder en zoon mij flessen ijskoud water. Ik bedankte ze vriendelijk en dronk meteen een halve liter. Iedereen die ik hier tegenkwam had het over het weer, het zou namelijk wel eens goed kunnen gaan stormen. Niet veel later reed ik naar het tankstation, omdat dat de enige plek was die open was in dit verlaten stadje. De lucht in het Noorden werd pikzwart. Even liepen de rillingen over mijn rug, als dit maar niet hierheen zou komen. De radio in het tankstation bleef herhalen dat er een “severe thunderstorm” was gesignaleerd. De vrouw van het tankstation liet me zien dat de storm ten noorden van ons voorbij ging, was dat even geluk hebben.

Het state park van Toronto lag aan het Toronto Lake. Ik zette mijn tent op naast het wc-gebouw, want voor vannacht was er weer noodweer voorspeld. Mijn fiets parkeerde ik binnen in het gebouw. Hier had niemand last van, want er stond maar een handje vol mensen op de camping. De douches waren gelukkig van goede kwaliteit. Dat is wel fijn als je de dag ervoor niet hebt kunnen douchen.

In de avond kwamen er nog wat vaste campinggasten een kijkje nemen. Een ouder stel kwam al jaren naar Toronto Lake met de camper. Ze vertelden me dat een aantal jaar geleden iedereen dekking moest zoeken voor een tornado in het wc-gebouw. Had ik even een goed plek uitgekozen! Hopen dat het weer morgen beter is tijdens het fietsen, je weet maar nooit hier in Kansas.