Dag 31: Marshfield, Missouri

Rond 07:00 uur zat ik aan het ontbijt bij Betty’s Place. Miles schoof niet veel later aan, hij was netjes gekleed voor kantoor. Op zijn aanraden bestelde ik Gravy’s & Biscuit bij Betty. Een goede bodem voor het begin van de dag! Ik vond het spijtig dat ik al zo snel afscheid moest nemen, ik was graag een keer in het weekend met ze mee gaan kajakken.

Ik was nog geen uur onderweg of het begon al goed warm te worden. Het zou kwik zou vanmiddag 32 graden Celsius gaan. Rond het middaguur pauzeerde ik in Hartville. Hier besloot ik de dreigende onweersbui af te wachten, maar het viel gelukkig mee. In plaats daarvan kreeg ik een ontzettende inkakker en wilde bijna in het gras gaan liggen om een oogje dicht te doen. Ik weet niet of het door de Corona’s van gisteren kwam of het matige slapen. Doortrappen bleek het beste remedie.

Zo’n 10 kilometer voor Marshfield stopte ik even om een waterfles in mijn bidon te doen. De man die even verderop in de tuin aan het werken was begroete mij en liep op me. Hij stelde zich voor als James en vroeg waar ik vandaan kwam. Heel toevallig had hij in 1993 de Nijmeegse Vierdaagse gelopen, wat een toeval! Ik kon opscheppen dat ik hem in 2001, 2002 en 2003 had gelopen. Maar ik zei er wel bij dat het niet zoveel voorstelde in vergelijking met deze fietstocht. Even later stapte ik weer op de fiets, want ik was bijna in Marshfield.

Marshfield is geen bijzonder mooie stad, dat had ik al snel in de gaten toen ik de stad binnenfietste. Ik ging op zoek naar de City Hall om te vragen of ik in het stadspark mocht kamperen. Een aardige mevrouw wist me uit te leggen dat ik in het North Park op 307 Banning Street mijn tent op mocht zetten. Helaas geen douche aanwezig, maar bovengemiddeld schone wc’s! Het park zelf was best schattig met een klein kabbelend beekje.

Ik had geen zin om te koken en begon me slap te voelen van deze warme dag. Ik nam een ORS en ging naar de Subway. Dit wilde ik sowieso al doen omdat graag mijn vriendin bellen en dat ging niet met het slechte bereik in het park. Toch fijn om haar stem te horen, zeker als je weer eens een avond alleen kampeert.