Dag 28: Farmington, Missouri

Ik had al eerder besloten om mijn rustdag niet te gebruiken. In plaats daarvan had ik gisteren wat meer kilometers gemaakt, zodat ik vandaag rond lunchtijd al klaar zou zijn. Farmington is slechts 45 kilometer van Ozora, dat viel wel mee. Alan en ik aten nog wat van het “continental breakfast” van het motel en namen nog een extra kop koffie mee. De host van het motel was erg geïnteresseerd in onze reis en kwam zelf toevallig ook uit Californië, onze eindbestemming.

Eenmaal op de weg fietste ik nog een klein stukje met Alan mee, maar al gauw gooide ik het tempo omhoog. Ik wilde voor 12:00 uur in Farmington zijn. Onderweg kwam ik nog wat fietsers tegen die naar het oosten fietsten. Eerst kwam Dave voorbij die TransAm had opgeknipt in etappes en nu aan zijn vijfde en laatste seizoen begon. Kort daarna kwam ik Peter en Jeff uit Californië tegen. Zij kwamen net uit Farmington en vertelde dat het hostel buitengewoon goed was.

Kort daarna kwam ik zelf bij het cyclist hostel aan. Al’s Place, zoals het hostel wordt genoemd, is een modern hostel in een oude gevangenis. Al Dziewa was een bekende fietser in en rond Farmington. Hij heeft jarenlang veel gedaan voor fietsers en de fietssport.

Ik besloot Tom & Steve te bellen, die nog aan het wachten waren op een nieuw wiel voor Steve. Zijn oude wiel vertoonde een scheur, het zou te gevaarlijk zijn om daarmee de Ozarks te beklimmen. Het was goed om elkaar weer even te spreken. Waarschijnlijk zouden we elkaar niet meer zien nu ik twee dagen voorsprong had. Alan daarentegen kwam niet veel later aan bij het hostel. We gingen samen nog even langs een fietswinkel en de Walmart. We hadden besloten om gezond te koken voor onszelf en wat biertjes te drinken. Het werd broccoli met steak en aardappelen en Corona’s. Toch fijn om op tijd klaar zijn met fietsen.