Dag 27: Ozora, Missouri

Ik kon nog even in blijven liggen in het Econolodge motel in Carbondale. De rollen waren omgedraaid en Alan ging als eerste de deur uit. Ik moest wachten op mijn afspraak bij de Bike Surgeon om 10:00 uur. In de tussentijd kon ik mooi even met Nederland bellen.

Stipt om 10:00 uur stond ik op de stoep bij de Bike Surgeon. Ik kwam er omdat ik pijn aan mijn handen had, het stuur moest verhoogd worden. Ik kreeg al snel het gevoel dat de Bike Surgeon de beste plek was om je fiets na te laten kijken. Ze gingen erg zorgvuldig te werk en wisten alles over de geometrie en mechaniek van fietsen. Het stuur werd een inch verhoogd, ik kocht nieuwe handschoenen met gel erin. Mijn ketting werd ook vervangen, dat was hard nodig na meer dan 2000 kilometer.

Na de middag ging ik naar de Walmart in Murphysboro voor een goede lunch en een 12-pack cliffbars. Het was al 13:30 uur toen ik echt vertrok. Het was warm en er stond weinig wind. In het plaatsje Ava stopte ik even om wat te drinken. Ik werd opgehouden door een oude man genaamd Ray. We kletsten wat en hij legde uit hoe ik het snelste in Chester kwam. Hij vertelde nog over zijn tweelingbroer die op een andere dag was geboren.

Via Campbell Hill en de daaropvolgende kleinere wegen kwam ik in Chester. Chester is de geboorteplaats van Popeye. Ik besloot om even langs de subway te gaan voor een broodje, want ik moest nog minimaal 1,5 uur rijden. Alan had mij een berichtje gestuurd dat hij een kamer had geboekt met twee bedden in Ozora. Via de Chester Bridge kwam ik in de Missisippi rivierdelta uit. Het was fijn om weer eens zonder heuvels te fietsen. Met een kleine klim was ik uit de rivierdelta, en al snel kwam ik bij het motel in Ozora uit. Alan had de Corona’s al koud gezet. Die had ik wel verdiend, want het was al 19:00 uur geweest.