Dag 24: Sebree, Kentucky

Deze ochtend had ik een heus feestontbijt, bestaande uit boterhammen met pindakaas en banaan. Dit is niet eens zo’n rare combinatie, cliffbars bestaan ook in dezelfde smaak. Eenmaal op de weg redde ik nog een schildpad van de weg, het was de eerste die ik tegenkwam. Helaas was zijn broertje al overreden. Toen ik hem veilig aan de overkant wilde brengen ging ik nog bijna op mijn plaat.

Omstreeks 10:30 uur zat ik al in de subway van het plaatsje Sebree. Sebree is een oude mijnwerkersstad met meer dan vijf verschillende kerken. Omdat het heftig zou gaan onweren besloot ik hier de rest van de dag en nacht te blijven. Marion, de eerstvolgende geschikte plek om te overnachten was te ver voor vandaag. Ik vroeg een voorbijganger naar de First Baptist Church of Sebree, hij wist meteen waar ik moest zijn.

De kerk bood al jaren onderdak aan fietsers aan. De pastoor die zijn leven geweid had aan het de TransAm fietsers was helaas mer pensioen, maar van zijn nalatenschap was nog veel te merken. In het cyclist hostel binnen de kerk hingen allemaal kaarten aan de muur met prikkers. Ik plaatste een prikker bij Utrecht, en zag dat ik niet de eerste Nederlander was die in Sebree is geweest.

De kerk was een luxe plek om te overnachten en ik besloot bij de plaatselijke diary bar een philly steak sandwich met friet en een milkshake halen. De rest van de dag heb ik uitgerust en wat geblogd. Aan het begin van de avond kwam Alan aangefietst, hij had Sebree ook gehaald. Ik had hem sinds Hindman niet meer gezien. Voordat we gingen slapen deden we nog een potje Air Hockey, ik won maar nipt met 10-9.