Dag 20: Berea, Kentucky

Ik had prima geslapen op het veldje achter de kerk. Alleen is het vannacht weer vrij koud geweest, zo’n 3 graden Celcius. Daardoor was er veel dauw neergeslagen op het gras en de tent, dat werd dus weer nat inpakken. De zon scheen feller dan gisteren, het werd dus ook sneller warm. Uiteindelijk was ik blij dat ik gisteren een stuk extra had gefietst, het was nog maar zo’n 80 kilometer naar Berea. Onderweg kreeg ik een berichtje van Tom, ze zaten in een motel in Berea. Een lange naar beneden tussen de rotsen markeerde het einde van de heuvels van Kentucky. Met een dubbel gevoel nam ik afscheid van deze heuvels.

Rond 13:00 uur kwam ik ook in Berea aan. Omdat ik nog boodschappen moest doen ging ik eerst naar de Walmart. Daar zat Tom op een van de bankjes buiten, wat een toeval. Ik ging boodschappen doen terwijl Tom & Steve vast naar hun kamer gingen. Jezus, wat is de Walmart een grote winkel. Ze verkopen en er bijna alles! Dit kwam goed uit want ze hadden ook 6 en 12 packs cliffbars, handig en lekker voor onderweg.

Eenmaal bij het motel kon ik ook even snel een wasje draaien, dit was hard nodig. We hebben nog een hele tijd gekletst en de Corona’s opgedronken die ik nog van gisteren over had. Ik sprong nog even snel onder de douche en pakte mijn schone was weer in. We spraken af dat we morgenvroeg nog even samen zouden ontbijten. Waarschijnlijk zou dat de laatste keer zijn, want ik ga morgen een wat langere afstand fietsen. Maar we hebben afgesproken elkaar op de hoogte te houden. Toch handig zo’n Amerikaans telefoonnummer.

Vervolgens ging ik op zoek naar het Fire Department van Berea, dit bleek de vestiging aan Glades Road te zijn. Onderweg zag ik dikke rookwolken, er was een grote brand uitgebroken in het centrum. Toevallig net nu ik bij de brandweer op het terrein ga kamperen. Er was alleen niemand aanwezig, waarschijnlijk waren ze de brand aan het blussen. Het was maar goed dat ik al had gedoucht vandaag, kon ik schoon de tent in.