Dag 19: Booneville, Kentucky

Het was net 8:00 uur geweest en ik nam afscheid van Allen en Susan bij het Hindman First Baptist Church Cyclist Hostel. Het was een fijne plek om twee dagen te overnachten. De mensen waren erg aardig en gastvrij. Inmiddels ben ik ook wat meer gewend aan het accent in Kentucky.

Vandaag zou geen hele moeilijke dag gaan worden, want het was maar 75 kilometer richting Buckhorn. De lucht was kraakhelder, maar het was wel koud. Het had namelijk tegen het vriespunt aangezeten vannacht. Onderweg kwam ik nog langs het stadje Hazard, waar de Dukes vandaan komen. Ook passeerde ik het dorpje Krypton, maar ik denk niet dat Superman hier vandaan komt.

Voordat ik er erg in had was het 12:15 uur en was ik in Buckhorn, dat ging snel. Misschien kwam het wel omdat ik gisteren mijn fiets weer had opgelapt. De juffrouw achter de kassa bij de lokale supermarkt vroeg of ik het fietsersboek wilde tekenen. Ik zag dat Tom & Steve hetzelfde was gevraagd de dag ervoor. Toen ik het boek terug gaf kreeg ik te horen dat ik ook naar Booneville kon gaan, zo’n 30 kilometer verderop. Ik besloot niet te kamperen in Buckhorn, maar verder te fietsen. Dat scheelde morgen weer in de afstand en het was nog zo vroeg op de dag.

Rond 14:30 uur kwam ik aan in Booneville. Ik had alle tijd om mijn vriendin te bellen. Daarna had ik de The First Presbytarian Church of Booneville snel gevonden. Op een veldje achter de kerk mocht de tent worden neergezet. Er was een overkapping met een wc en douche, dikke prima. In de buurt zat een fastfood tent genaamd Spencer’s. Ik las op internet dat ze daar goede milkshakes hadden. Het werd uiteindelijk een milkshake met hamburger en friet. Na het eten kocht ik nog een paar Corona voor bij de tent. Nou moet ik erbij zeggen dat ik niet bepaald veel drink tijdens mijn fietstocht. Maar de afgelopen twee dagen in Hindman had ik wel zin in een biertje. Maar ik was al op de hoogte dat Knott county, waar Hindman een onderdeel van is, een “dry county” is. Gelukkig is Owsley county sinds een paar jaar een “wet county”, dus in Boonesville kon ik wel alcohol kopen en drinken. Al moest ik wel oppassen met alcohol bij de kerk, de gelovigen hier zijn conservatief van aard en fel tegen het nuttigen van alcohol.

Onder het genot van een Corona heb ik nog even lekker in het laatste zonnetje van de dag gezeten. Het is niet alleen maar op de fiets zitten.