Dag 16: Breaks, Virginia

Vandaag stond het Breaks Interstate Park op het programma. Dit park ligt op de grens van Virginia en Kentucky. We stonden om 6:45 uur op. Na een uitgebreid ontbijt vertrok Susan als eerste richting het postkantoor van Rosedale. Ze ging kijken of haar Brooks zadel, waar ze al twee dagen op aan het wachten was, al was gearriveerd. Ik ging als tweede weg, ook richting het postkantoor. Gisteren had ik 2,5 kilo aan spullen uitgezocht die ik terug naar Nederland wilde sturen. Dat scheelt weer een hoop ruimte in de fietstassen en je gaat makkelijker de berg op. Toen ik bij het postkantoor aankwam was Susan al vertrokken. Ik vroeg aan de vrouw achter de balie of Susan haar zadel had, maar dat bleek helaas niet zo te zijn. Het duurde bijna 45 minuten totdat mijn pakketje richting Nederland kon. Het systeem van USPS wilde niet echt meewerken met Nederlandse adresgegevens.

Even na 10:00 mocht ik vertrekken, wat een verademing. Het zou een dag met vier keer klimmen worden. Niet heel hoog, maar wel zwaar. Het fietsen ging uiteindelijk prima, maar ik was wel moe aan het einde van de dag. Onderweg passeerde ik Susan nog. Ik vertelde haar dat ik haar kaart, die ze was vergeten bij de kerk, op de post had gedaan. Dat kon ze erg waarderen.

Halverwege de middag kwam ik aan bij het Breaks Interstate Park, maar er was weinig volk. Karin, die op de camping paste, kwam nog even een praatje maken. In de winter stond ze in Florida op een camping, dit was het eerste seizoen dat ze in Breaks zat. Ze stelde me gerust over de beren, die kwamen hier eigenlijk bijna nooit. Toch besloot ik geen voedsel en toiletartikelen in mijn tent te laten liggen. Ik ging vroeg naar bed want het begon te regenen.

Ik had Susan eigenlijk ook wel op het Interstate Park verwacht, maar ze was nergens te bekennen. Tom & Steve verwachtte ik morgen in Hindman weer te zien, een goed vooruitzicht. Achteraf bleek dat ze in een hostel zaten vlakbij de camping waar ik stond. Ik gaf ze groot gelijk met die regen.