Dag 11: Chilldag nr. 1

Ik zal vandaag voor het gemak maar even chilldag nr. 1 noemen. Ik had mijn wekker vanochtend dan ook niet gezet en werd om 9:00 uur wakker. Na een goed ontbijt en het bijlezen van het nieuws dat ik de afgelopen week had gemist, besloot ik mijn vriendin te bellen. Intussen was het in Nederland al na 18:00 uur. Rond 13:00 besloot ik toch maar eens op de fiets te stappen richting Charlottesville. Ik zag er tegenop en had het uitgesteld, omdat het bijna 20 kilometer fietsen was (enkele reis). Maar het ging een stuk soepeler zo zonder bagage. Onderweg deed ik alvast boodschappen voor vanavond en morgen. Eenmaal in Charlottesville besloot ik de stad eens te verkennen, maar ik kwam uiteindelijk toch weer bij het oude gedeelte uit waar de terrasjes waren. Hier kon je lekker een biertje drinken in de zon, dat deed ik dan ook. Nu kon ik eindelijk eens goed nadenken over wat ik onderweg allemaal ben tegengekomen.

Ik heb deze week meer eekhoorns gezien dan in de rest van mijn leven. Meer nog dan eekhoorns kwam ik schoolbussen tegen, een bekend fenomeen in de VS. Daarnaast was het hoge percentage rode auto’s mij opgevallen, iets wat statistisch gezien ook wel is aangetoond. Ook had ik als IT’er nog oog voor een stadje genaamd Jenkins en een weg genaamd Singleton Road (het geeft niet als je dit niet snapt). Als laatste viel me eigenlijk dagelijks op dat Amerikanen hun afval liever langs de weg neerleggen dan in een prullenbak. Dit proberen ze dan weer op te lossen met torenhoge boetes, maar tevergeefs.

Het was verleidelijk om nog een biertje te bestellen, maar na vier bier gaf ik er de brui aan. Ik moest immers ook nog terug naar de camping! Eenmaal op de camping heb ik mijn fiets nog een kleine onderhoudsbeurt gegeven. De ketting had wat olie nodig, het zadel moest nog iets omhoog en het wiel kon nog wel wat vaster. Kom maar op met die bergen!

Quote van de dag: “Courage means heart in Latin”