Dag 10: Charlottesville, Virginia

Vannacht was het weer ijskoud, namelijk 1 graden Celsius. Gelukkig heb ik een goede slaapzak en een goed geïsoleerde slaapmat. Ik dacht dat ik gisteren een banaan buiten had laten liggen voor tijdens het opruimen van de tent deze ochtend, maar die was inmiddels verorberd door een of ander dier. Zo zie je maar weer, geen voedsel in of bij de tent. Rond 8:00 uur was ik klaar om te gaan. Toch nog maar even betalen, want gisteren was de receptie dicht. Dat grapje kostte me wel even 50 dollar, vrij duur voor een camping (één nacht, één persoon, één tent). Ik ben er wel achter gekomen dat er een prijskaartje hangt aan mooie natuur hier in de VS. Misschien was de North Anna kerncentrale wel verliesgevend en gebruikten ze de camping om de kosten te dekken.

Toen ik het park eenmaal uit was gefietst, zat ik nog niet meteen op de juiste route richting de eindbestemming, Charlottesville. Mijn GPS-locatie liet gisteren wat te wensen over en stond aan de verkeerde kant van het meer. Ik had vandaag wat minder willen fietsen, maar kwam toch weer boven de 100 kilometer uit.

Het landschap begon langzaam heuvelachtiger te worden, dat voelde mijn kuiten ook. Onderweg kwam ik langs veel plekken die hun historie ontleenden aan de Civil War. Ook niet gek als je op de Jefferson Highway rijdt. Omstreeks 14:00 uur kwam ik aan in Charlottesville, met 80 kilometer op de teller. Charlottesville is een mooie studentenstad met een (relatief) oud centrum. Ik had inmiddels wel zin in een burger en een biertje. Dus liet ik mij verrassen en bestelde een Three Notch’d No Worries, een lokaal gebrouwen bier. Ook bezocht ik nog het lokale VVV-kantoor, voor een camping in de buurt. De camping lag jammer genoeg 20 kilometer verderop.

Onderweg naar de camping haalde ik nog een ontbijt en een wijntje in een kartonnen verpakking (hij bleek niet zo lekker te zijn). De KOA campground was een goede camping voor een prima prijs (16,50 dollar). Ik besloot definitief om hier twee nachten te blijven, zodat ik morgen kan uitrusten en Charlottesville kan verkennen.

In de avond deed ik nog een klein rondje over de camping. Ik kwam er toen achter dat de American Dream tegenwoordig bestaat uit het hebben van een zo luxe mogelijke uitvoering van een camper. Het liefst met uitschuifbare slaapkamers en een uitschuifbare marmeren aanrechtblad. Ben ik even blij dat ik aan één fiets genoeg heb. Ik zit overigens wel na te denken om wat spullen die ik nog niet gebruikt heb terug te sturen naar Nederland.