Navigeren met de Wahoo ELEMNT Bolt

Mijn voorlaatste navigatieopstelling bestond uit een Quadlock in combinatie met een Iphone. Ik was erg te spreken over de Quadlock, alleen houden telefoons het over het algemeen niet zo lang vol als de navigatie aan staat. Omdat ik niet altijd een reserve accu bij me heb, koos ik toch voor een los navigatietoestel. Na Garmin in overweging te hebben genomen kwam ik uit bij de Wahoo ELEMNT Bolt (hierna: Bolt).

Deze fietscomputer met gps is erg handig in gebruik en gaat ook nog eens 15 uur mee op één accu. Maar ik moet erbij vertellen dat je wel even moet weten hoe je op een handige manier je routes kan inladen.

Hiervoor heb je 3 mogelijkheden/apps, namelijk: Strava, Komoot, Ride With GPS. Uiteindelijk ben ik bij de betaalde versie van Komoot uitgekomen (20 of 30 euro). De reden hiervoor was simpel; ik wil niet alleen offline navigeren, maar ook offline routes kunnen plannen. Bij de andere apps kan dit niet.

Op mijn fietsreis plan ik ‘s avonds de route van de dag(en) erna met Komoot, ik heb hiervoor niet altijd internet beschikbaar. Ik zorg ervoor dat ik alle kaarten van Noord-Amerika van tevoren heb gedownload, zodat ik altijd routes kan plannen. Wanneer ik een route heb gepland, upload ik deze naar de Bolt. Aan de andere kant houdt de Bolt ook nog eens bij hoeveel ik heb gefietst.

Note: Naast Google Maps heb ik ook altijd de betaalde OpenStreetMap App op mijn telefoon voor het opzoeken van locaties. Deze kost slechts een paar euro en is erg handig en uitgebreid, zelfs als je geen internet hebt.